Sosialt ansvar og spillkampanjer – få balansen riktig

Alle spilloperatører må overholde regulatoriske retningslinjer for annonsering og markedsføring av sine produkter. Koder er på plass for å beskytte de mest sårbare; barn og de som gambling utgjør et problem for, og deres familier og venner som også kan bli berørt.

Heldigvis gambler de fleste som bruker online spillsider ansvarlig. Enten de er profesjonelle pokerspillere eller fritidsbrukere, er de i stand til å holde kontroll over hvor mye de bruker og ta de riktige avgjørelsene om når de skal slutte. For spilloperatører er dette kundene de ønsker å beholde og bygge kundelojalitet.

I fjor, 2018, annonserte det britiske organet Committees of Advertising Practice (CAP) strengere standarder for gamblingannonsering. Disse inkluderer:

  • Begrens annonser som skaper en upassende følelse av at det haster som de som inkluderer «Sats nå!» tilbud under live-arrangementer;
  • Dempe bagatellisering av gambling (f.eks. oppmuntre til repeterende spill);
  • Forhindre tilnærminger som gir en uansvarlig oppfatning av risikoen eller kontrollen (f.eks. "Risikofri innskuddsbonus");
  • Gi flere detaljer om problematferd ved gambling og assosiert atferd som ikke bør fremstilles, selv ikke indirekte;
  • Forhindre unødig vektlegging av pengemotiver for gambling; og
  • Gi flere detaljer om sårbare grupper som problemgamblere som markedsførere må jobbe for å beskytte.

Med sikte på å forhindre problemgamling, tvinger disse standardene også spilloperatører til å være mer kreative i måten de når sine ansvarlige kunder også.

Når populære markedsføringsteknikker som å skape en følelse av at det haster ikke lenger er tilgjengelig, må spilloperatører være mer innovative og målrettede. Og ved å bare markedsføre produktene dine til kunder du vet spiller ansvarlig, har du flere muligheter til å personliggjøre og skille merkevaren din fra konkurrentene.

Kjenn kunden din

For å overholde retningslinjene for sosialt ansvar, må operatørene kjenne kundene sine. Ikke bare for nye spillkontoregistreringer, men også for å sikre at markedsføringskampanjene dine kun er rettet mot ansvarlige spillere.

Hvordan kan MuchBetter hjelpe?

I første omgang gjør vår enhetsparing og dynamiske kundeautentiseringsteknologi spillere mer synlige og ansvarlige. Dette avskrekker ikke bare mindreårige spillere, men motvirker også uredelig oppførsel.

Kundedata gitt gjennom vår åpne API (med samtykke) kan også gjøre det mulig for deg å identifisere spillere og få innsikt i spilleratferd. Disse dataene kan hjelpe deg med å oppdage problematferd og skilte spilleren til støtte. Samtidig, i tillegg til å tilby spillerne alternativer som selvekskludering eller tillate dem å pålegge begrensninger på kontoen sin, kan du også sikre at de ikke mottar upassende reklameinnhold fra spillmerket ditt.

Med bedre KYC-informasjon er operatørene også i en bedre posisjon til å målrette de riktige kundene med spillkampanjer og markedsføringsinnhold. Med kundeinnsikt gitt via vår åpne API, er det en mulighet til å utvikle mer personlige og innovative kampanjer som øker kundebevaringen og skiller merkevaren din.

Å skille seg ut fra konkurrentene er alltid en utfordring, spesielt når du må sørge for at markedsføringen din er ansvarlig og populære markedsføringsteknikker som å skape en følelse av at det haster eller pengemotiverende CTAer er utenfor grensene. Det er derfor MuchBetter hjelper operatører med å engasjere kundene sine ved å bruke appen som en ekstra markedsføringskanal, for å sikre at de riktige kundene mottar de riktige meldingene på en annen måte. Belønninger, bonuser og andre insentiver kan tilbys gjennom MuchBetter-appen, og markedsføringsteamet vårt er tilgjengelig for å hjelpe deg med å utvikle offline og online markedsføringskampanjer for å engasjere dine mest verdsatte kunder.

Del denne artikkelen

relaterte artikler